Avrupa Birliği'nde onaylanmış kuruluş, AB pazarına sunulmadan önce belirli ürünlerin geçerli temel teknik gerekliliklere uygunluğunu değerlendirmek üzere bir üye devlet tarafından görevlendirilen bir kuruluştur.
Bu Yönetmelik; Su sayaçları (MI-001), Gaz sayaçları ve Hacim dönüştürme cihazları (MI-002), Aktif Elektrik Enerji Sayaçları (MI-003), Isı sayaçları (MI-004), Su haricindeki sıvıların miktarlarını sürekli ve dinamik ölçen ölçme sistemleri (MI-005), Otomatik Tartı aletleri (MI-006), Taksimetreler (MI-007), Malzeme ölçerler (MI-008), Boyutsal ölçüm cihazları (MI-009) ve Egzoz gazı analiz cihazları (MI-010) ile ilgili olarak bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-III ilâ EK-XII'de tanımlanan ölçü aletlerini kapsar.
Bu Yönetmelik, Ek-II’de listelenen ekipman ve durumlar dışında, alternatif akım için 50 V - 1000 V, doğru akım için 75 V - 1500 V arasındaki gerilimlerde kullanılmak üzere tasarlanan elektrikli ekipmanları kapsar. Bu Yönetmeliğin Ek II'sinde belirtilen teçhizat ve durumlar bu Yönetmelik kapsamı dışındadır.
Bu Yönetmeliğin amacı, donanımın elektromanyetik uyumluluğunu düzenlemek ve donanımın yeterli bir elektromanyetik uyumluluk seviyesine uyacak şekilde piyasanın işleyişini sağlamaktır. Bu Yönetmelik, 5 inci maddede tanımlanan donanımı kapsar.
Bu Yönetmeliğin amacı; makinaların, usulüne uygun şekilde kurulduğunda, bakımı yapıldığında ve kendinden beklenen amaçlar doğrultusunda kullanıldığında, insan sağlığına ve güvenliğine ve durumuna göre evcil hayvanlara ve mallara zarar vermiyorsa piyasaya arz edilmelerini ve hizmete sunulmalarını teminen, tasarım ve imalat aşamasında uyulması gereken temel emniyet şartları ile takip edilmesi gereken uygunluk değerlendirme prosedürlerini ve uygunluk değerlendirmesi yapacak onaylanmış kuruluşların görevlendirilmesinde dikkate alınacak asgari kriterleri düzenlemektir.
SASTEK, TS EN-IEC 17065, TS EN-IEC 17025, TS EN-IEC 17020 Standartlarında TÜRKAK tarafından Akredite olmuş bir Kuruluştur. SASTEK 2001 yılında Ankara’da kurulmuştur. Şirketin Ana Sözleşmede Ticaret Ünvanını 2005 yılında “SASTEK UYGUNLUK DEĞERLENDİRME HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ” olarak değiştirilmiştir.
Faaliyet alanın değişmesi ile yeni faaliyet alanı çerçevesinde çalışmalarına başlayan SASTEK A.Ş Akreditayona sahip laboratuvarlarının ihtiyaca bağlı olarak kapsamını genişletmek ve sürekliliğini sağlamak, var olan konularda akreditasyon çalışmalarını sürdürmek. Onaylanmış kuruluş çalışmalarının etkinliğini arttırmak.
Özel Sektör ve Kamu kurum ve kuruluşlarında kendi alanlarında uzun yıllar hizmet vermiş, yetişmiş, deneyimli ve güvenilir uzman personel istihdam ederek, Türk Üretim ve Hizmet Sektörünün ürettiği ürün, hizmetlerin kalite seviyesini yükseltmek ve insanların kalite kültürüne katkı sağlamak ve AB uyum sürecine katkıda bulunmak adına; Türk Sanayiine hizmet vermek için yola çıkmıştır. Ölçü Aletlerinin Muayene ve Belgelendirmesi kulvarında gerekli alt yapıyı kurarak önemli bir boşluğu dolduran SASTEK, yapacağı yenilikler ile diğer firmalara da örnek olacaktır.
CE, KYS Belgelendirme, Ölçü Aletleri B Modül, Ölçü Aletleri D Modül, Ölçü Aletleri F Modül, Deney, Isı Sayacı Muayene, Yabancı Akreditasyonlu Belgelendirme, Eğitim
Sistem Belgelendirme / MID Belgelendirme / Ürün Belgelendirme
SASTEK A.Ş. Kalite Yönetim Belgelerimize ulaşabilirsiniz.